1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Satesaus

Satesaus

Door: Larselot

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2013

Ingrediënten


2 a 3 uien
6 tenen knoflook
1 potje gemberbolletjes
Ketjap
Sambal
Gula Djawa ( Of bruine suiker ) Limoensap
2 blokken santen / 2 flesjes Kokosmelk
2 Potten Pindakaas



Lekkere satesaus zoals ik hem heb leren maken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Uien fijn snipperen en fruiten in de olie,
2. Knoflook en gember fijn maken en bij de gefruite uien doen even laten meebakken
3. Daarna de ketjap de gula djawa het limoensap en de sambal toevoegen,
4. Ook wat water erbij doen en de santen( deze klein maken anders duurt het erg lang voor het gesmolten is)
5. Als het een mooie brij is doe je de pindakaas erbij en roer je alles tot een mooie saus.
6. Evt nog een beetje Ketjap toevoegen voor de kleur, extra sambal en Gula Djawa kan ook, alles naar smaak

Serveertip

Als de saus gaat schiften kan je er het beste koude melk bij doen dit zorgt ervoor dat de saus weer mooi glad wordt
Extra pindakaas maakt hem wat dikker, ik vind 2 potten Pindakaas lekkerst, evt wat extra santen

Natuurlijk lekker met alle soorten vlees, maar ook erg lekker om als dipsaus voor de komkommer te gebruiken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Larselot
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top