mississippi mud pie

  • Amerikaans, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-06-2013
  • mississippi mud pie

    Mississippi mud pie

    Mississippi mud pie

Lekker smeuige chocoladetaart

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
2 rollen Oreo-koekjes
180 gr boter
3 el. bourbon whisky
300 gr pure chocolade (>70%), fijngehakt
2 eieren
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1 bakje mascarpone
1 blikje gecondenseerde melk
100 ml honing
poedersuiker
springvorm, doorsnede 23 cm
bakpapier
vershoudfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 graden.
Bekleed de springvormbodem met bakpapier.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
Smelt 80 gr boter in een steelpan, meng met de koekjes en whisky en verdeel over de springvorm.
Dek af met vershoudfolie.
Zet in de koelkast.
Smelt de rest van de boter in een pan.
Neem van het vuur.
Voeg 100 gr chocolade toe.
Laat 4 minuten staan en roer door.
Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik.
Schep het chocolademengsel erdoor.
Roer 150 gr. mascarpone los met een vork en schep het door het mengsel tot het egaal wordt.
Schenk voorzichtig in de springvorm.
Bak ca. 45 min. in het midden tot de vulling net gestold is.
Laat de taart in 1 uur en 30 minuten afkoelen op een rooster.
Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 minuten afkoelen.
Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
Bestrooi met poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten