1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

lekker pittig en romig

lekker pittig en romig
  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2013

Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


400 gr spaghetti
1 bakje verse Cherry tomaten
1 zak verse Rucola salade
3 teentjes knoflook (geperst)
2 chili pepertjes (gedroogd)
Ć"f
1 vers pepertje (fijn, zonder zaad)
Olijfolie
100 gr Parmezaanse kaas (geraspt)


Verder heb je nodig


Kookpan

Bereidingswijze

Kook de spaghetti al dente zoals is aangegeven op de verpakking. Cherry tomaten wassen en in partjes van 4 snijden. Knoflookteentjes persen. Flink olijfolie in de pan, tomatenpartjes, knoflook en pepertjes toevoegen en beetje laten roosteren op hoog vuur. Gekookte spaghetti in de pan en alles goed door elkaar roeren. De zak rucola openen, zo nodig wat bijsnijden en over de borden verdelen. Spaghetti op de rucola leggen, nog een beetje olijfolie erover (zo wordt het lekker romig), geraspte Parmezaanse kaas erover en je hebt een heerlijk bordje Italiaanse pasta.

Serveertip

Lekker met gevulde tomaten of salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top