Kabeljauwfilets met tomaten, Balsamico en Parmezaan

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2013
  • Kabeljauwfilets met tomaten, Balsamico en Parmezaan

    Kabeljauwfilets met tomaten, Balsamico en Parmezaan

    Kabeljauwfilets met tomaten, Balsamico en Parmezaan

Verse vis is niet alleen lekker maar ook heel gezond. Je kan er alles mee doen. Ik heb nu eens verse Kabeljauw klaargemaakt op z`n Italiaans. Dit was dus smullen en heel erg lekker. Denk er wel om dat vis snel gaart en klaar is. Gebruik liever geen diepvriesvis en al helemaal geen zoetwatervis uit verweggistan zoals Tilapia of Panga. Goedkoop is duurkoop en er zit geen smaak aan. Gebruik verse Noordzeevis uit onze eigen achtertuin. Je proeft het verschil.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 verse Kabeljauwfilets, Schelvis, Zeebaars of Roodbaars
2 uien
1 teentje knoflook
½ bosje verse basilicum
800 gr tomatenblokjes
4 trostomaten
Zeezout
Zwarte peper (voor de tomaten)
Witte peper (voor de vis)
1 ½ t majoraan
Olijfolie
Balsamico (vleugje)
Suiker
80 gr Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 321,68 kcal
Koolhydraten 17,94 g
Eiwitten 36,96 g
Vetten 9,95 g
Benodigdheden
ovenschaal

Bereidingswijze

Knoflook fijn hakken, de ui in halve ringen snijden. Doe olijfolie in een pan en braad de uien en de knoflook glazig. Doe er majoraan bij en roer goed door. Nu de tomatenblokjes toevoegen. Heet laten worden en verder op smaak brengen met peper en zout. Laat ongeveer een kwartier inkoken, de saus wordt nu dik. Verse tomaten nemen, snijd ze in vier partjes, kern verwijderen en in blokjes hakken. Neem de verse visfilets, was ze en droog ze met keukenpapier, kruid ze met witte peper en zout en leg ze klaar voor gebruik. Neem een flinke (glazen) ovenschaal, verspreid de saus over de bodem. Maak hem nu met wat balsamico en wat suiker licht zoetzuur op smaak. Gebruik eventueel nog extra peper en zout. Leg de verse gekruide visfilets boven op de saus. Zet de schaal nu in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat 15 minuten garen. Let erop dat de vis gaart en glazig blijft. Niet langer doorgaren dus. Droge vis (gebroken eiwitten) is niet echt lekker. Haal de schaal uit de oven, zet hem op een houten onderzetter, serveer de vis met de saus op vier voorverwarmde borden. Afgarneren met wat verse basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas. Dit is heel erg lekker.

Serveertip

Lekker met pasta naar keuze, witte rijst en een verse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten