Pasta met kip, groene groenten en Goudse kaas
- Salade
- 20-30 min.
leuk uitziend en lekker!
Vervang 200 gram kipfilet door reepjes salami of Parmaham.- Neem in plaats van broccoli diepvries doperwten en vervang Goudse kaas door plakjes mozzarella of gorgonzola.
Ingrediënten 8 recipe.people
1 kg penne of fusillipasta750 g broccoli, in kleine roosjes1,2 kg kipfilet, in reepjes of blokjeszoutversgemalen peper3 teentjes knoflook, gehakt8 eetl. olijfolie4 eetl. groene pesto75 g rucola, grof gehakt3 eetl. balsamicoazijn of citroensap250 g cherry-/kerstomaten, gehalveerd400 g Goudse belegen kaas, in miniblokjes of grof gerasptBereidingswijze
Kook de pasta beetgaar. Blancheer intussen de broccoliroosjes 2 minuten en giet ze af. Bak de kipfilet bestrooid met zout en peper en de knoflook in 4 eetlepels olijfolie 10 minuten in een wok of hapjespan. Meng de pesto erdoor. Schep de broccoli, rucola, balsamicoazijn en de afgegoten pasta luchtig door het kipmengsel. Serveer de pasta met de kers-tomaten en de kaas en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Het gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
Bron
boodschappen.nl