Parelhoenfilets met zuurkool, spekjes en witte druiven
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-06-2013
verrassende combinatie
Ingrediënten 4 personen
4 parelhoenfiletszoutversgemalen peper500 g zuurkool1 eetl. maïzena40 g boter1/2 l kippenbouillon100 g spekblokjes250 g champignons, in plakjes1 blikje gepelde druiven, uitgelektVoorbereiding
Bestrooi de filets met zout en peper. Spoel de zuurkool af en snijd klein. Roer een scheutje water door de maïzena.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan of hapjespan en braad de parelhoenfilets rondom aan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof de filets langzaam in een gesloten pan op een lage hittebron in circa 30 minuten gaar. Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de champignonplakjes knapperig en lichtbruin. Voeg de druiven toe. Kook de zuurkool in een bodempje water gaar. Giet de zuurkool af en meng met de spekjes, champignons en druiven. Schep de parelhoenfilets uit de pan en bind het braadvocht met de maïzena. Verdeel de filets en zuurkool over de borden. Schep wat saus op de filets.
Bron
boodschappen.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties