Parelhoenfilets met zuurkool, spekjes en witte druiven

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2013
  • Parelhoenfilets met zuurkool, spekjes en witte druiven

    Parelhoenfilets met zuurkool, spekjes en witte druiven

    Parelhoenfilets met zuurkool, spekjes en witte druiven

verrassende combinatie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 parelhoenfiletszoutversgemalen peper500 g zuurkool1 eetl. maïzena40 g boter1/2 l kippenbouillon100 g spekblokjes250 g champignons, in plakjes1 blikje gepelde druiven, uitgelekt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi de filets met zout en peper. Spoel de zuurkool af en snijd klein. Roer een scheutje water door de maïzena.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan of hapjespan en braad de parelhoenfilets rondom aan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof de filets langzaam in een gesloten pan op een lage hittebron in circa 30 minuten gaar. Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de champignonplakjes knapperig en lichtbruin. Voeg de druiven toe. Kook de zuurkool in een bodempje water gaar. Giet de zuurkool af en meng met de spekjes, champignons en druiven. Schep de parelhoenfilets uit de pan en bind het braadvocht met de maïzena. Verdeel de filets en zuurkool over de borden. Schep wat saus op de filets.

Bron

boodschappen.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten