Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Notengehakt.

Notengehakt.

Door: pepijntje

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-05-1999

Ingrediënten 4 personen


50 gram amandelen, 50 gr. cashewnoten, 1 ui, olie 100 gram volkorenmeel, 1 ei, zout, peper, scheutje melk. Het is ook lekker om er nog wat kaas en verse kruiden aan toe te voegen.



Een vegetarisch alternatief voor de 'bal'

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de amandelen en de cashewnoten. Hak de ui fijn. Verhit 1 el. olie en fruit hierin de ui goudgeel. Meng het volkorenmeel met de gemalen noten, de ui, het losgeklopte ei, zout, peper en een scheutje melk tot een stevig kneedbaar deeg. Vorm er platte koekjes van en bak deze langzaam gaar en bruin in de hete olie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pepijntje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top