turkse pizza lahmacun

  • Turks, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-05-1999
  • turkse pizza lahmacun

    Turkse pizza lahmacun

    Turkse pizza lahmacun

  • turkse pizza lahmacun

    Turkse pizza lahmacun

    Turkse pizza lahmacun

Een recept van mijn turkse vriendin Gunel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg:

  • 500 gr bloem

  • 1 theelepel gedroogde gist

  • 4-6 eetlepels melk

  • 2 eieren

  • zout

  • 2 theelepels suiker

  • 4 eetlepels boter



    Voor de vulling:

  • 2 uien

  • 1 kleine tomaat

  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie of
  • fijngesneden dille

  • 2 eetlepels boter

  • 1 kg rundergehakt

  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • milde paprikapoeder
  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 1240,21 kcal
    Koolhydraten 95,94 g
    Eiwitten 67,79 g
    Vetten 63,60 g

    Voorbereiding

    Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
    Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de
    gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingredinten
    een samenhangend en soepel deeg.
    Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een
    vochtige theedoek 10 minuten rijzen.

    Bereidingswijze

    Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn.
    Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af.
    Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter
    en het gehakt door elkaar.
    Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
    Verwarm de oven voor op 180xC.
    Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2
    beboterde bakplaten.
    Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10
    minuten rijzen.
    Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Veertje11 avatar
    Veertje11 28-01-2015

    lekker! ga hem zeker proberen :)

    steffie9 avatar
    steffie9 06-08-2012

    Wij hebben hem gemaakt en we vonden hem heerlijk !! Ik heb wel zelf nog extra een rode paprika en champignons toegevoegd. Het deeg bleef inderdaad compacter dan het deeg dat ik normaal gebruik. Dus de volgende keer maak ik de bodem met broodmix van de koopmans. Maar hij komt zeker vaker op het menu! hebben

    deonart avatar
    deonart 06-08-2012

    Fleur, deze deeg werkt altijd http://www.smulweb.nl/recepten/1403625/Turkse-pizza-lahmacun Niet vergeten dat de ene meel is de andere niet al is het van hetzelfde soort de ene gebruik meer vloeistof dan de andere..

    fleurjosephine avatar
    fleurjosephine 06-08-2012

    Ik heb `m gemaakt, maar had moeite met het deeg: het was te droog. Ik heb een ei toegevoegd en later nog wat melk maar het was uiteindelijk nogal hard en vrij smaakloos. Iemand tips?

    sanneligt avatar
    sanneligt 07-02-2011

    ga het vanavond proberen! ben benieuwd:)

    Analosa avatar
    Analosa 17-06-2010

    "Turkse pizza" is heerlijk! Ik ga het eens proberen!!

    bezemsteeltje avatar
    bezemsteeltje 17-06-2010

    Veel werk en niet lekker,zelfs na aanpassingen,heb alles in de vuilbak gekieperd.Een teleurstelling hier.

    takokruid avatar
    takokruid 19-08-2009

    Zelf maken is altijd beter!! Ik ben benieuwd..

    iggy1 avatar
    iggy1 25-07-2009

    Zo en nu ziet de Turkse bakker me helemaal niet meer!Ik ga alleen wel lamsgehakt gebruiken en harissa,maar dat is gewoon een kwestie van smaak.In ieder geval hartstikke bedankt!Groetjes Irene.

    ndewitb avatar
    ndewitb 19-02-2007

    Neem je recept mee, likt me heerlijk. Dank je wel.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten