turkse pizza lahmacun
- Turks, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
- Geplaatst op 30-05-1999
Een recept van mijn turkse vriendin Gunel
Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg:Voor de vulling:
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1240,21 kcal |
Koolhydraten | 95,94 g |
Eiwitten | 67,79 g |
Vetten | 63,60 g |
Voorbereiding
Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de
gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingredinten
een samenhangend en soepel deeg.
Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een
vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
Bereidingswijze
Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn.
Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af.
Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter
en het gehakt door elkaar.
Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180xC.
Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2
beboterde bakplaten.
Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10
minuten rijzen.
Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.
Laatste reacties
lekker! ga hem zeker proberen :)
Wij hebben hem gemaakt en we vonden hem heerlijk !! Ik heb wel zelf nog extra een rode paprika en champignons toegevoegd. Het deeg bleef inderdaad compacter dan het deeg dat ik normaal gebruik. Dus de volgende keer maak ik de bodem met broodmix van de koopmans. Maar hij komt zeker vaker op het menu! hebben
Fleur, deze deeg werkt altijd http://www.smulweb.nl/recepten/1403625/Turkse-pizza-lahmacun Niet vergeten dat de ene meel is de andere niet al is het van hetzelfde soort de ene gebruik meer vloeistof dan de andere..
Ik heb `m gemaakt, maar had moeite met het deeg: het was te droog. Ik heb een ei toegevoegd en later nog wat melk maar het was uiteindelijk nogal hard en vrij smaakloos. Iemand tips?
ga het vanavond proberen! ben benieuwd:)
"Turkse pizza" is heerlijk! Ik ga het eens proberen!!
Veel werk en niet lekker,zelfs na aanpassingen,heb alles in de vuilbak gekieperd.Een teleurstelling hier.
Zelf maken is altijd beter!! Ik ben benieuwd..
Zo en nu ziet de Turkse bakker me helemaal niet meer!Ik ga alleen wel lamsgehakt gebruiken en harissa,maar dat is gewoon een kwestie van smaak.In ieder geval hartstikke bedankt!Groetjes Irene.
Neem je recept mee, likt me heerlijk. Dank je wel.