Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Pizza
  5. turkse pizza lahmacun

turkse pizza lahmacun

Door: ellentje

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-05-1999

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
500 gr bloem
1 theelepel gedroogde gist
4-6 eetlepels melk
2 eieren
zout
2 theelepels suiker
4 eetlepels boter

Voor de vulling:
2 uien
1 kleine tomaat
2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille
2 eetlepels boter
1 kg rundergehakt
versgemalen zwarte peper zout milde paprikapoeder



Een recept van mijn turkse vriendin Gunel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de
gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingredinten
een samenhangend en soepel deeg.
Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een
vochtige theedoek 10 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn.
Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af.
Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter
en het gehakt door elkaar.
Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
Verwarm de oven voor op 180xC.
Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2
beboterde bakplaten.
Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10
minuten rijzen.
Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top