
15 bladeren palmkool (cavolo nero), dikke nerf verwijderd
400 g strikjespasta
2 teentjes knoflook, gepeld
50 g pijnboompitten (evt. geroosterd voor extra smaak)
150 ml extra vergine olijfolie
50 g geraspte Parmezaanse kaas + wat extra om te serveren
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak in de tussentijd de cavolo nero. Breng nog een pan met water met zout aan de kook en voeg de knoflookteentjes en de cavolo nero toe en kook 7-10 minuten tot de cavolo nero helemaal zacht is. Giet af en doe de cavolo nero met de knoflook en de pijnboompitten in de huishoudmachine. Draai tot een grove puree. Voeg olijfolie toe en draai nog even door. Schep de Parmezaanse kaas er doorheen. Het moet de consistentie van pesto hebben. Als het nog te dik is voeg dan wat olijfolie toe. Of wat van het kookvocht van de pasta.
Giet de pasta goed af en bewaar een half kopje van het kookvocht.
Roer de groene saus door de pasta. Voeg wanneer nodig om het extra smeuïg te maken wat van het kookvocht toe. Serveer met nog wat extra Parmezaanse kaas.
Http://www.dekrat.nl/recepten/
fbvanwijk1959 06-02-2018
Geniaal idee om van de palmkool (bij ons uit eigen tuin) een pesto te maken. Een aanrader, ook voor hen bij wie palmkool niet echt favoriet is ! Dankjewel ;-)