Entrecotestuk met rode ui en limoen

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-06-2013

Heerlijk mals en geurig gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
600 gr. entrecote aan een stuk |4 rode uien |2 limoenen| 2 eetlepels olijfolie | 1 eetlepel verse tijmblaadjes | 1 dl rundvleesbouiloon | zout | peper |
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kernthermometer (voor temperatuurcontrole)
braadslede

Voorbereiding

Verwarm de oven op 85graden. Pel de uien en snijd ze in parten. Boen de limoenen schoon, snijd ze in parten en verwijder eventueel pitten.

Bereidingswijze

Bak de ui 3 minuuten in 1 eetlepel olijfolie. Scherp er de limoen, de helft van de tijm en zout en peper door. Dep het vlees droog. Wrijf het vervolgens in met de rest van de olie, de tijm en zout en peper. Leg het vlees in een braadslede, schenk de bouillon erbij en verdeel de ui en limoenparten er omheen.
Laat de entrecote in ca. 1u45m rosé garen (kerntemperatuur 55graden).

Bron

vlees.nl

Serveertip

Lekker met krieltjes en spruitjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten