Entrecotestuk met rode ui en limoen
- Frans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 02-06-2013
Heerlijk mals en geurig gerecht!
Ingrediënten 6 personen
600 gr. entrecote aan een stuk |4 rode uien |2 limoenen| 2 eetlepels olijfolie | 1 eetlepel verse tijmblaadjes | 1 dl rundvleesbouiloon | zout | peper |Benodigdheden
kernthermometer (voor temperatuurcontrole)braadslede
Voorbereiding
Verwarm de oven op 85graden. Pel de uien en snijd ze in parten. Boen de limoenen schoon, snijd ze in parten en verwijder eventueel pitten.
Bereidingswijze
Bak de ui 3 minuuten in 1 eetlepel olijfolie. Scherp er de limoen, de helft van de tijm en zout en peper door. Dep het vlees droog. Wrijf het vervolgens in met de rest van de olie, de tijm en zout en peper. Leg het vlees in een braadslede, schenk de bouillon erbij en verdeel de ui en limoenparten er omheen.
Laat de entrecote in ca. 1u45m rosé garen (kerntemperatuur 55graden).
Bron
vlees.nl
Serveertip
Lekker met krieltjes en spruitjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties