1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn

T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn

  • Afrikaans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-06-2013

Ingrediënten


voor marinade
125 ml droge rode wijn
1 e bruine suiker
1 t mosterd poeder
1 t gemalen gember
1 t rozemarijn en tijm, vermengd
1 laurierblad gescheurd
1 teentje knoflook, fijn
T-Bone steaks van 3 - 4 cm dikte. (350 g)
zout
zwarte peper



T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn
T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn
T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn

marineer vlees

marineer vlees
T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn

bak vlees aan in koekenpan

bak vlees aan in koekenpan
T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn

snijd het vlees van been los en erna tegendraads in plakjes

snijd het vlees van been los en erna tegendraads in plakjes
T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn

met blauwe kaas gevulde aardappelen

met blauwe kaas gevulde aardappelen
T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn

feta salade

feta salade

Tegenwoordig verkopen ze T-bone steaks van goede kwaliteit bij de Aldi. Het lijk meer op een porterhouse steak met een groter dan normaal haas gedeelte. (zien foto`s) En we weten dat het haas is het meest malse stukje vlees aan zo een koe. 350 g met been voor iets onder de vijf euro is vrij prijzig maar voor deze t-bone wil ik wel 3 tientjes aftellen in een restaurant, zo lekker is dit. Och en als je kijk naar de prijs van zalm, valt deze prijst best wel mee.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediƫnten voor marinade goed samen.
2. Laat T-bone steaks overnacht in marinade marineren. (liefs 24 uur)
3. Droog ze goed af met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
4. Nu kan je 2 soorten bereiding volgen:
- of je rooster de t-bones over bbq kolen
- of je bak ze eerst 5 min. om en om in hete boter in een ovenbestendige koekenpan en erna doe je ze nog 2 min. in een zeer hete oven (in totaal 7 min. dus)
5. Laat het t-bones voor 15 min. onder aluminiumfolie rusten.
6. Snijd het vlees los van de been en snijd vlees in plakjes.

Serveertip

En als je toch met de oven of bbq gaan knoeien, maak je erbij Gevulde aardappelen en Feta salade.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top