1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Couscous
  6. Couscous Habibi - traditioneel Marokkaans

Couscous Habibi - traditioneel Marokkaans

Door: batediep

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-06-2013

Ingrediënten 6 personen


1 kilo couscous
1 theelepel zout
1 theelepel peper
350 ml water
1 dl water
4 el zonnebloemolie
200 gram boter
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
2 tomaten
halve pompoen
halve witte kool
ui in ringen
Olijfolie
1 winterpeen
1 bosje koriander
5 draadjes saffraan
1 eetlepel komijn
Gemalen gember / gemberpoeder


Verder heb je nodig


Stoompan of Couscoussier, grote schaal


Recept uit tv-programma Keuringsdienst van Waarde

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bewerk met je vingers de couscous samen met de 2,5 dl water en olie in een schaal tot fijne losse korrels. Doe nu de couscous in een couscoussier (een stoompan met een fijn vergiet). Laat het geheel voor 30 á 45 minuten stomen. Laat de couscous even afkoelen en herhaal de vorige stap nog twee keer. Voeg het zout, 1 dl water en de boter toe. Bewerk de korrels opnieuw met je handen. Na de laatste keer stomen doe je de couscous terug in de schaal en bewerk je de korrels nog eenmaal met je handen totdat een luchtig geheel overblijft.

Bereidingswijze

Voeg de olijfolie in de pan samen met de tomaat, uienringen, fijngesneden koriander, komijn, saffraan, zout, peper en het gemberpoeder bak dit 5 minuten mee. Vergeet bij deze stap niet om nog ongeveer een halve liter water bij te schenken en dit aan de kook te laten brengen. Als alle voorgaande ingrediënten zijn toegevoegd voeg je nog de harde groente toe: de pompoen, witte kool en winterpeen. Laat dit ongeveer 15 minuten doorkoken en voeg daarna de resterende groenten toe. Nu alles in de pan zit moet je het geheel nog ongeveer 15 minuten laten garen.

Serveertip

Doe de couscous in een diep bord en leg daarop de groenten. Dit kan je nog besprenkelen met het sap dat in de pan van de groentes is achtergebleven.

Bron

Http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/, aflevering 30 mei 2013



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van batediep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top