Gevulde aardappelen
- Multi-cultureel,
- > 120 min.
Heel makkelijk te maken in oven of ook heel lekker om ze in aluminiumfolie te doen en dan te garen op direct hitte van de kolen op bbq.
Ingrediënten
Vulling 1zachte boter
verse rozemarijn, fijn
verse tijm, fijn
verse oregano, fijn of wilde marjolein
Vulling 2
roquefort blauwe kaas, glad gemaakt
Vulling 3
heel kleine dobbelsteentjes gerookte spek
vermengd met salie en olijfolie
Vulling 4
ham, gemalen
zwarte peper
peterselie, fijn
mosterd
nootmuskaat
citroensap
Vermengd alle ingrediënten
Bereidingswijze
1. Kies kruimelige lange aardappelen en was ze grondig.
2. Steek met een appelboor een kanaal in aardappel tot helemaal doorheen. (bewaar uitgestoken gedeelte)
3. Vul aardappelen met verschillende vullingen, waarbij je rekening houden dat de verschillende soorten gescheiden blijven om te weten hoe om het later te serveren.
4. Snijd stukjes uitgestoken aardappel door het midden en vul beide uiteindes als prop ermee.
5. Verpakt elk aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie.
6. Nu kan je het op 2 manieren klaarmaken:
- (a) Bak in oven bij 220*C voor 1 uur.
- (b) Doen aardappelen direct op de kolen van een bbq en maak ze ook in 1 uur klaar.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Lekker met T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn
persoonlijk vond ik met spekjes en roquefort het lekkerst en ik denkt dat worst vulling van de slager er ook goed in werkt? En misschien werkt dit ook met zoete aardappelen, zal het uitproberen?