Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-05-2013
  • Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

  • Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

  • Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

Hier het basisrecept voor het zelf bakken van soesjes met heerlijke vullingen voor zoete en hartige soesjes.
De soesjes kun je lang van tevoren maken, de lege soesjes eventueel invriezen.
De soesjes zelf kun je één uur tevoren klaar maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 25 personen
1 1/2 dl. water
zout
65 boter
75 gr. bloem
2 grote eieren (L)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
bakpapier
theelepeltjes
houten lepel

Voorbereiding

Breng water met snufje zout en boter aan de kook tot de boter is gesmolten. Voeg in één keer de bloem toe en roer op laag vuur totdat er een gelijkmatige deegbal ontstaat die loslaat van de wand. Haal de pan van het vuur en roer één voor één de eieren door het deeg. Als het deeg licht van kleur is en net begint te glanzen zit er voldoende ei door.
Schep het deeg met behulp van twee lepels in kleine bergjes op een bakblik met bakpapier (de soesjes worden tweemaal zo groot, dus hou hier rekening mee)

Bereidingswijze

Bak de soesjes op 200 graden in plm. 30 minuten gaar en lichtbruin.
Zijn ze licht van gewicht, dan zijn ze gaar. Laat afkoelen en knip ze open en vul ze met één van de onderstaande vullingen.
Vruchtenvulling:
Klein potje kersen verwarmen. Binden met 1 eetl. aardappelmeel en scheutje cointreau. Laat afkoelen. Vul hiermee de soesjes. Versier ze met een klein toefje slagroom.

Advocaat/slagroom:
Klop 1/4 lt. slagroom stijf met een zakje slagroomversteviger, 2 eetlepels suiker en 2 eetl. advocaat. Vul hiermee de soesjes. Spuit bovenop een klein toefje en garneer eventueel met een choc.koffieboontje.

Aardbeien/room:
Klop 1/4 slagroom stijf met slagroomversteviger en roer er twee eetlepels aardbeienjam door. Vul hiermee de soesjes. Garneer de soesjes met een toefje room en een klein aardbeitje.

Kaasvulling:
100 gr. zachte mon chou
2 eetl. (koffie)room
1 tl. paprikapoeder
100 gr. geraspte oude kaas (hou 2 eetl. achter)
1 eetl. fijngehakte peterselie + toefjes peterselie om te garneren

Roer alles door elkaar. Vul met het grootste deel de soesjes. Garneer de bovenkant met een toefje en bestrooi met wat geraspte kaas en een toefje peterselie.

Zalmmousse:
Vermeng de inhoud van een klein blikje rode zalm (ontdaan van graat en vel) met de inhoud van een klein potje crème fraîche.
Maak op smaak met 1 eetl. fijngehakte dille, peper, zout en roer er tot slot 1 geweekt en in 2 eetl. kokend water opgelost gelatineblaadje en 1 eetlepel cognac door. Laat dit opstijven in de koelkast.
Vul hiermee de soesjes. Doe ook een toefje op de bovenkant en garneer met een takje dille.

Serveertip

lekker bij de koffie of thee en de hartige variant bij de borrel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 09-06-2013

Ik neem hem mee, een goed soezenrecept komt altijd van pas

pihoon avatar
pihoon 08-06-2013

Leuke vullingen Petra! Deze ga ik ook eens proberen. Soesjes maken is mijn favoriet! Fijn weekend.Pihoon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten