Lekker snelle Chinese tomatensoep
- Chinees,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-05-2013
Snelle manier om die heerlijke zoete Chinese tomatensoep op tafel te toveren, zonder uren trekken van kip en kruiden...
Ingrediënten 4 personen
1 flinke kipfilet1 pot kippenbouillon met vlees (bv Struik)
1 stang prei (ragfijn gesneden)
1 groot blik tomatenpuree
1 el azijn
2 el (bruine basterd-)suiker
2 el ketjap manis
6 el appelmoes
75 gr tauge
1 zakje noedels of mihoen van Amoy
Benodigdheden
Soeppan, snijplank, scherp mesVoorbereiding
Breng de kippenbouillon met 3 potjes water aan de kook en doe de kipfilet erin, pocheer deze een minuut of 10. Haal dan uit de pan en snij ze in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Breng de bouillon terug aan de kook, roer er de tomatenpuree door met de azijn, suiker, ketjap en appelmoes en laat even zachtjes iets of wat inbinden. Voeg dan de noedels of mihoen, tauge en de fijngesneden kip toe en laat alles even goed doorwarmen. Serveer dan direct!
Bron
Patricia Klarenberg
Serveertip
Roer er wat fijngesneden reepjes dunne eierflensjes doorheen en je hebt een heerlijk snel soepje dat goed vult. Anders als onderdeel van een Oosterse maaltijd, ook altijd goed!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties