1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Lekker Aspergepakjes op varkenshaasmedaillons met witte wijnsaus

Lekker Aspergepakjes op varkenshaasmedaillons met witte wijnsaus

Door: pwiggers

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2013

Ingrediënten 4 personen


Plm. 24 witte asperges
zout, suiker, peper
8 mooie plakken bacon
Plm. 600 gram varkenshaas
2 eetlepels zonnebloemolie of maisolie
1 pakje of flesje kookroom
1 klein glas droge witte wijn
1 klein sjalotje ( gepeld en gesnipperd)
peper, zout
1 eetlepel roomboter
4 eetlepels gehakte peterselie
plm. 25 gram pittige geraspte kaas


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal
koekenpan
pannetje voor de saus

Ovenschotel asperges gerold in bacon op kort gebraden varkenshaasmedaillons

Heerlijke pakjes

Heerlijke pakjes

Asperges gewikkeld in bacon op kort gebraden varkenshaasmedaillons met een romige wijnsaus. Wie kan dit weerstaan?
N.B. de saus in het recept was uit een pakje.
Dus mijn eigen wittewijn saus gemaakt met een klein beetje geraspte kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en schil e asperges. Snij ongeveer 3 cm van de onderzijde van de asperges af.
Kook de asperges in water met wat zout en een schepje suiker plm. 10 - 12 minuten tot ze beetgaar zijn.
Asperges afgieten.
Wikkel steeds 3 asperges in een plak bacon.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Varkenshaas in 8 gelijke plakken snijden.
Kruiden met peper en zout.
Olie verhitten en de varkenshaas op hoog vuur hierin snel rodom bruin bakken. (Steeds 2 à 3 tegelijk)
Vlees uit de pan halen en in een ovenschaal zetten. (vet bewaren !!!)
In het overgebleven vet de aspergebundels voorzichting rondom aanbakken.
Leg de aspergebundels op het vlees in de ovenschaal.

Saus:
Smelt de boter in een pannetje. Bak hierin de sjalotsnippers glazig. Blus af met de witte wijn. Kook dit zover in dat er nog plm. 1 eetlepel wijn overblijft. Giet de room erbij en breng aan de kook zolang tot de room wat gaat binden.
Doe de helft van de geraspte kaas en de helft van de peterselie in de saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.

Giet de saus over de aspergebundels en het vlees en bestrooi met de rest van de kaas.
Zet de schaal 15 / 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverarmde oven.
Garneer met de rest van de peterselie.

Tags, , , , ,

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree of gekookte krielaardappeltjes.

Bron

Aangepast recept Kochen & Genieszen mei 2013



Reacties (20)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top