Lekker Indisch: Kruidige doperwtjes met gehakt en eiermie

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2013

Heerlijk, eenvoudig gerecht uit de Indische keuken. Ook ideaal voor kinderen, want het is niet pittig.

Ipv gehakt kun je natuurlijk ook kipreepjes gebruiken, kies dan de woksaus Teriyaki-Honing..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Eiermie (Conimex)
2 rode uien (in partjes)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1 rode paprika (in reepjes)
400 gr half om halfgehakt
1 doos dop- of tuinerwtjes (diepvries)
1/2 flesje woksaus koriander/knoflook (Conimex)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, snijplank, scherp mes, kookpan

Voorbereiding

Kook de eiermie zoals op de verpakking staat beschreven. Giet af en bewaar voor later in het recept.

Bereidingswijze

Verhit wat olie in de wok en roerbak hierin het gehakt met de knoflook en de uien.
Voeg dan de paprika en de erwtjes toe en roerbak dat nog een paar minuten mee.
Meng dan als laatste de saus erdoor, wok nog eventjes mee en de pan kan al op tafel, Selamet Makan!

Bron

Conimex, wel ietsje aangepast

Serveertip

Serveer de gehaktsaus over de mie (in diepe borden of kommen) en knabbel er lekker kroepoek bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten