Lekkere Eierkoeken

  • Belgisch, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2013
  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

  • Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

    Lekkere Eierkoeken

Heellekkere eierkoeken,heel simpel om te maken,je kan ze wat lichter bakken of wat bruinder naar keus,
De lichtere koeken vind ik persoonlijk toch lekkerder,ze zijn dan iets kleffig en blijven ook langer zacht.
Dit recept heb ik van Suzan van smulweb,waarvoor mijn dank voor dit heerlijk receptje! zie bron Rudolph Van veen

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
-2 eieren
-100 gr. suiker(ik heb 80 gr. lichtbruine pannekoeksuiker gebruikt)
-1 zakje vanillesuiker
-klein snuifje zout
-1 schoongeboende citroen geraspt( je gebruikt maar de helft)
heb je geen citroenen in huis,dan doe je een paar druppeltjes citroenessence in je deeg
-100 gram bloem
0,5 tl. bakpoeder
Ik heb zelfrijend bakmeel gebruikt zonder bakpoeder maar wel een beetje bicarbonaat
en dit recept X twee heb je dan voor twee bakplaten
of x3=
6 eieren240 gr suiker (200 bruine), 3 vanillesuiker, 300gr zelfrijzende bloem.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat-bakpapier

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 a 185 °C
bakplaat bekleden met bakpapier(bij dubbele hoeveelhied 2 bakplaten)
Bereidingswijze
Klop de eieren met de uiker met een Mixer op de hoogste stand in ong.10min. tot een dik mengsel,hoe langer hoe beter,
roer de citroenschil,(of 4druppeltjes citroenescence) snufje zout ,bakpoeder door de bloem en spatel dit door het eierbeslag(niet met de mixer)niet te lang spatelen ivm de luchtigheid maar wel goed zodat de bloem goed ondermengd is
Maak hoopjes op de bakplaat ,dit doe ik met een ijsschepper, iets van elkaar want ze lopen uit, en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin,afkoelen op een rooster

Bron

Rudolph van Veen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten