Zomers gestoofde lamsbout

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-05-2013

Dit is een van mijn favoriete lamsbout recepten, het valt in draadjesvlees uit elkaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Ingrediënten:
1 kilo lamsbout
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gekneusd
1 wortel in blokjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
2 laurierblaadjes
300 ml droge witte wijn, of beter nog: 150 ml witte wijn en 150 ml witte vermouth.
125 ml kippenbouillon
20 jeneverbessen
1 theel fijngehakte rozemarijn
1 eetl balsamicoazijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 323,63 kcal
Koolhydraten 3,76 g
Eiwitten 32,57 g
Vetten 16,04 g

Bereidingswijze

Doe olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak er de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en aan tot de ui gaat kleuren.
Nu de laurierblaadjes, wijn (vermout en witte wijn), bouillon, jeneverbessen, rozemarijn en de hele lamsbout er in. Breng aan de kook, dan deksel er op en smoren, sudderen voor 2½ uur. Het vlees moet van het bot vallen. Haal het vlees uit het vocht, zeef het vocht en doe er de balsamicoazijn bij. Nu hard terugkoken tot een dikke saus. Beetje zout, beetje peper, het vlees is nu mooi op temperatuur.

Bron

Van Felix Wilbrink

Serveertip

Heerlijk met een zomerse salade en couscous. Ik heb laatst ,heel gewaagd ,een stuk bittere chocolade in de saus gesmolten voor het opdienen. Dan maar wel met nieuwe aardappelen i.p.v. Couscous denk ik zo.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten