1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zoete gebakken witlof (Heerlijk!!!!)

Zoete gebakken witlof (Heerlijk!!!!)

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-05-2013

Ingrediënten 2 personen


4 kleine struikjes witlof
1 eetlepel poedersuiker
klont roomboter
zout en eventueel peper


Verder heb je nodig


Grote koekenpan


Gebakken witlof: ZALIG!
Gebakken witlof: ZALIG!

Door het bakken van de witlof en de toevoeging van de poedersuiker wordt de smaak van de witlof veel en veel lekkerder.
Ook een recept voor iemand die echt niet van witlof houdt!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de stuikjes witlof en verwijder lelijke blaadjes en een schijfje van het stronkje.
Snij de struikjes in de lengte in kwarten.
Verhit een flinke klont roomboter in de koekenpan en bak de witlof in de roomboter. (15 minutn zachtjes bakken op halfhoog vuur is genoeg).

Bestuif de witlof met poedersuiker en zout en keer ze af en toe om.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

Bron

Onno Kleyn, culinair journalist



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top