Kentucky Fried Chicken (Origineel recept)
- Amerikaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-05-2013
Dit is het originele en authentieke recept van het fastfood keten KFC met de geheime ingrediënten dat ik onlangs heb gekregen van een vriend uit Amerika.
Ingrediënten
drumsticks3 Eetlepel Zout
3 Eetlepel knoflookpoeder
1 Eetlepel basilicum
1 Eetlepel dragon
1 Eetlepel Marjolein
1 Eetlepel Salie
1 Eetlepel zwarte peper
1 Eetlepel witte peper
1 Eetlepel Paprikapoeder
1 Eetlepel dragon
1 Eetlepel uienpoeder
1/2 Eetlepel oregano
1 Theelepel Chilipoeder
3 Kopjes witte bloem (375 gram)
1 Kopje melk
2 Eieren
1 Liter maïsolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 11825,44 kcal |
Koolhydraten | 299,01 g |
Eiwitten | 264,23 g |
Vetten | 1057,38 g |
Voorbereiding
Doe basilicum, dragon, marjolein, salie, zwarte peper, witte peper, chilipoeder, paprikapoeder, dragon, zout, oregano, uienpoeder en knoflookpoeder in een schaal en voeg als laatste de bloem toe, meng dit met een vork goed door elkaar. Doe het melk en de eieren in een schaal en klop de eieren los met een vork.
Bereidingswijze
Haal de drumsticks door het bloem/kruidenmengsel zodat het geheel bedekt is ermee en haal het vervolgens door het ei/melkmengsel, haal het weer door het bloem/kruidenmengsel en leg de kip op een schoon bord. Bak de drumsticks in een friteusse met de maïsolie in circa 8-10 min. op 160 graden mooi goudbruin en krokant.
Bron
Vriend uit Amerika
Laatste reacties
Ik weet niet of hij de naam KFC heeft verward met een andere keten. Ik heb alles exact opgevolgd en de smaak kwam niet eens in de buurt. Zout, salie en dragon veeeel te overheersend. En dan heb ik niet de fout gemaakt om 2x dragon te gebruiken zoals in het recept 2x staat. Niet dat het helemaal niet smaakte, maar de smaak van KFC heeft het zeker niet.
Ik neem deze van je mee, ga ik zeker eens proberen want ik ben dol op kip (en die van de KFC vind ik ook nog altijd lekker), maar ik doe idd die cornflakes er wel bij.
Zojuist gemaakt.. en gegeten.. heerlijk. echter wel wat dingen waar ik de volgende keer op ga letten. dunnere drumsticks want die bakken sneller door en dus ook gaarder/malser vlees. de kip zet je 4 tot 24 uur in (volle melk)in de koelkast.(smaakt fantastisch) van de kruidenmix & bloem had ik de helft over na het kruiden van 8 drumsticks en 8 vleugels. (+/- 1,5 kilo kip) ook smaakte niet elk stuk kip hetzelfde dus zorg ik de volgende keer dat deze nog beter gemixt is. gr. Nathan
HalloRichard, Ik dacht dat ik al een bericht geplaatst had , maar ik heb dus ook een tijdje geleden jouw HEERLIJK klinkende recept meegenomen. Als ik het gemaakt heb , hoor je het van me. Groetjes, Hedy
Ik mis de cornflakes!
Klinkt lekker maar toch eerst nog een vraagje. Hoeveel drumsticks gebruik je want ik vind eigenlijk 3 eetlepels zout wel erg veel of maak je heel veel met dit recept?
Vriendin heeft het van het weekend gemaakt en ze waren heerlijk. Neem het recept graag mee. Txx voor het delen
Hi Richard, Ik ga het zeker proberen. Zo`n 40 jaar geleden woonde ik een aantal jaren op Curaçao. Daar was het een favoriet gerecht, als we weer eens wat lang op het strand waren gebleven. Intussen zijn hier ook KFC verkrijgbaar... Het voldoet niet aan mijn herinnering. Misschien als ik ze zelf maak? Of (heel misschien)horen toch die tropische zon en de jeugdige onbezonnenheid erbij. Dan blijft het natuurlijk bij die fantastische herinnering. :) In elk geval bedankt voor het delen.
Gaan we binnenkort testen natuurlijk.
Lekker zeg, dank je wel! Ik hou zelf niet zo van kluiven en mijn kinderen gruwelen van zeentjes etc. Ik neem voor dit recept kippendijtjes, lekker mals vlees en geen gekluif.