1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Indonesische kruidenpasta

Indonesische kruidenpasta

Door: bijgapindekeuken

  • Indonesisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-05-2013

Ingrediënten


3 sjalotjes, grof gehakt
2 teentjes knoflook, grof gehakt
1 Spaanse peper, in ringetjes gehakt
1 cm laoswortel
1 cm kentjoerwortel (te vervangen door gember)
2 cm kurkumawortel
1 tl korianderzaad
1 kemirinoot (te vervangen door cashewnoot)
1/2 tl garnalenpasta
een paar peperkorrels
een snufje nootmuskaat
1 kruidnagel
1 el wokolie


Indonesische kruidenpasta
Indonesische kruidenpasta
Indonesische kruidenpasta
Indonesische kruidenpasta

Deze pasta wordt gebruikt voor marinade voor eend, lam, varken en schildpad.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gebruik het liefst verse ingrediënten, maar mochten ze niet te vinden zijn, kun je ook de gedroogde (poeder)varianten gebruiken.

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine en draai tot een pasta. Verhit de olie in een pan en voeg de pasta toe en bak het al roerend in 5 minuten tot een goudbruine pasta ontstaat. Laat afkoelen voor gebruik.

Bron

The food of Bali



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijgapindekeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top