Zoute haring met geitenkaas, kan ook als amuse
- 20-30 min.
Serveer ook eens als amuse op een lepel en dan voor 4 porties! Heerlijk, zo eet je zoute haring eens heel anders dan gewoon!!!
Ingrediënten 2 recipe.people
1 gefileerde zoute haring, in kleine blokjes gesneden1 klein blikje rode bieten
3 plakjes ham, klein gesneden
1 flinke bosui, alleen het wit, klein gesneden
zachte geitenkaas
Saus:
2 eetl. mayo
1 eetl. ketchup
2 eetl. crème fraîche
1 teen knoflook, fijngehakt
1 theel. cognac
Garnering:
blaadjes eikenbladsla
blaadjes van rode bieten
(heb ik in eigen tuin)
druppels balsamico
kleine takjes citroen tijm
Benodigdheden
snijplank, mes, kookring of stukje pvc buisVoorbereiding
maak de saus van boven genoemde ingrediënten
Bereidingswijze
Bel!! maak de porties per persoon, zodat je weet dat ieder evenveel van de ingrediënten krijgt!
meng de haring met de saus,bosui en ham
Serveertip
leg op twee bordjes de garnering
plaats op ieder bord een kookring
begin met rode biet
daarop zoute haring
dan, geitenkaas
herhaal
garneer met de takjes citroen tijm en druppels balsamico
Eet smakelijk !