Zelf Tortilla wraps maken
- Goedkoop en snel, Brood
- 20-30 min.
+ Do`s
- Bak de Tortilla`s zonder olie: In het deeg zit voldoende!
- Teveel gemaakt. Vries je tortilla`s in! Leg dan wel tussen iedere tortilla `n stuk bakpapier.
- Pas de maat van de tortilla`s aan aan de hoeveelheid vulling wat je erin wilt doen.
- Strooi een beetje bloem op aanrecht of op je plankje voordat je de bolletjes plat rolt; Dan blijven ze niet plakken aan je materiaal!
- Don`ts
- Meng het deeg in eerste instantie met een lepel en niet met je handen; Het plakt ontzettend!
Met Tortilla wraps kun je eigenlijk alle kanten op. Je kunt ze vullen met met gehakt, sla, groente en zelfs met shoarmavlees. Je kunt de wraps ook kant en klaar kopen in de winkel maar ook gemakkelijk zelf maken. Ze kosten je dan maar 1 CENT! Het is maar wat je wilt. Oh ja ik wil langs deze weg iedereen bedanken voor het 'willen gaan' maken van dit recept.
Ingrediënten 6 recipe.people
Voor 6 Wraps200 g Bloem
125 ml Water
`n beetje Zout
`n el Olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 247,93 kcal |
Koolhydraten | 42,31 g |
Eiwitten | 7,88 g |
Vetten | 4,27 g |
Benodigdheden
Kom (liefs van Plastic)Koekenpan
Lepel
Keukendoek of Plastic Folie
Deegroller
Snijplank (optioneel)
Bereidingswijze
Meng je ingrediënten
Pak een flinke (liefs plastic) kom. Meng daarin `t water, de bloem, `t zout en de olijfolie. Gebruik een lepel om dit goed onder elkaar te mengen. Meng alle bloem goed onder. Laat geen restje ongebruikt, zodat je een grote klont (bal) deeg krijgt.
Laat het deeg rusten
Maak een keukendoek vochtig en trek deze strak over de kom heen. De punten van de doek kun je nog onder de kom klemmen. Laat dit dan zo`n 1/2 uurtje rusten. Nu kun je beginnen met `t maken van bijvoorbeeld de vulling.
Breng `t deeg in vorm
Kneed `t deeg nog eens goed door als `t deeg `n 1/2 uurtje gerust heeft. Maak dan 6 bolletjes van gelijk formaat. Als je meer dan 6 tortilla`s wilt maken (je hebt meer ingredienten genomen) maak je natuurlijk meer bolletjes. Rol alle bolletjes plat met de deegroller. Hiervoor kun je de snijplank gebruiken.
Bakken van de tortilla wraps
Bak de wraps een voor een in de koekenpan. Hiervoor heb je GEEN extra olie of boter nodig; de olie die in het deeg zit is voldoende. Bak de tortilla`s ongeveer 1 min. per kant en dan zijn ze klaar. Vul ze naar keuze of vries ze in voor later gebruik!
Bron
Andere website
Serveertip
Je kunt wat vers gesnipperde oregano door het beslag doen.