Zoete broodvlecht

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-05-2013

Ik maakte dit brood voor als ik op reis ging. Het is vullend en blijft lekker lang zacht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. gezeefde patentbloem
2 theelepels (7 gram) droog gist
1/2 theelepel (5 gr.) zout
50 gr witte basterd suiker
2 eetlepels lauwe melk
2 eieren
65 gram roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote kom
handmixer

Voorbereiding

Alle ingredienten moeten op kamertemperatuur zijn.

Bereidingswijze

1. Doe het kneedhulpstuk in de keukenmachine.
2. Doe in de kom van de keukenmachine bloem, suiker, zout, bakkersgist, melk en 2 eieren. Kneed de ingredienten 30 seconden op een gemiddelde snelheid. Voeg klontje voor klontje de boeter toe als het deeg een bal vormt; blijf 3 minuten kneden op een hoge snelheid totdat het deeg glad en elastisch is. Stop 1 a 2 keer om het deeg met een spatel in het midden van de kom terug te leggen.
3. Laat het deeg 1 uur staan in een kom die je afdekt met een doek in een warme ruimte (22 a 25 graden Celsius).
4. Kneed het deeg daarna nog even snel met de hand en verdeel het in drieen. Rol van de drie delen lange repen en vlecht deze ineen. Leg de vlecht op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Laat de vlecht opnieuw rijzen totdat de omvang van het deeg verdubbeld is (1 uur).
5. Bak de vlecht 28 min op 150 graden. Je weet wanneer het brood gaar is als je met je vinger de onderkant van de brood en het klinkt hol.

Serveertip

Gewoon om zo te eten of lekkere jam erop. Je kunt ook kleinere bolletjes maken en wanneer ze zijn afgekoeld glazuren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten