1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spinazie
  5. Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst

Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst

Door: iphone_1326271812

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2013

Ingrediënten 4 personen


- 400 gr. gele rijst
- 500 gr. gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 tl. gemalen komijn (djinten)
- 1 tl. paprikapoeder
- mespuntje cayennepeper of chilipoeder
- 5 eetl. olijfolie
- 900 gr. spinazie, panklaar
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 eieren



--

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de verpakking.
Meng het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Voeg 1 eetl. olijfolie toe en kneed dit door het gehaktmengsel.
Vet je handen in met 1/2 eetl. olijfolie en vorm van het gehakt rolletjes van circa 10 cm lang en 3 cm dik.
Bak de gehaktrolletjes rondom in 2 eetl. olijfolie in een grote koekenpan in 8 min. goudbruin en gaar.
Roerbak intussen de spinazie in de rest van de olijfolie met knoflook, zout en peper.
Leg de rolletjes in de pan en breek de eieren ertussen zodat de dooier heel blijft.
Bak op een lage stand tot het eiwit net gestold is.
Serveer het gerecht direct uit de pan met de gele rijst en de spinazie.

Bron

Boodschappen 4 -2013



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iphone_1326271812
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top