1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Spanakopita

Spanakopita

Door: Delimalicious

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-05-2013

Ingrediënten 6 personen


1 ui
2 eieren
2 teentjes knoflook
250 gr feta
125 gr ricotta
1 kg spinazie
30 gr peterselie
10 plakjes filodeeg, ontdooid
olijfolie
peper en zout


Spanakopita
Spanakopita

Dit is een van de vele recepten van mijn blog: www.delimalicious.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin de ui zachtjes tot deze licht gaat kleuren, voeg de geperste/gesnipperde knoflook toe en laat nog een paar minuutjes meebakken. Voeg de spinazie en de fijngehakte peterselie in gedeeltes toe en laat het vocht welke vrijkomt verdampen. Maak een mengsel van de eieren, ricotta en de feta. Zet het vuur uit en laat de spinazie een beetje afkoelen. Roer het feta-eimengsel er doorheen.
Verwarm de oven op 180°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Rol het filodeeg uit en bekleed hiermee de ovenschaal, laat de randen met deeg overhangen. Vul de bodem van de schaal met het spinaziemengsel. Vouw het deeg naar binnen en bedek met een volgende laag filodeeg, laat ook deze laag weer overhangen. Maak op dezelfde manier lagen met het deeg en het spinaziemengsel. Eindig met drie lagen filodeeg. De bovenste laag insmeren met olijfolie en in de oven in 30 tot 40 min goudbruin bakken.

Bron

Combinatie van bestaande recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delimalicious
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top