Schelpjespasta uit de oven met ricotta

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-05-2013
  • Schelpjespasta uit de oven met ricotta

    Schelpjespasta uit de oven met ricotta

    Schelpjespasta uit de oven met ricotta

Schelpjespasta uit de oven met ricotta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ajuin
1/2 bakje champignons
1 th lepel basilicum
1 ei
100 gr geraspte mozzarella
100 gr geraspte parmezaan
1/2 groene paprika
250 gr kleine schelpjespasta
2 teentjes look
250 gr mozzarella
2 el olijfolie
1 el oregano
peper en zout
250 gr ricotta
1/2 rode paprika
800 gr tomaten in blokjes (2 blikken)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C

Doe de olijfolie in een pan met dikke bodem en warm op

Hak de look, ui en paprika in kleine blokjes en fruit in de olijfolie gedurende 5 minuutjes op een zacht vuur. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Doe bij de paprika`s. Laat 5 minuutjes mee sudderen

Doe er de tomaten bij en kruid met oregano, basilicum, peper en zout. Laat 20 minuutjes sudderen

Kook ondertussen de schelpjespasta in licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel heel kort onder heet water. Laat wat uitlekken

Meng de ricotta met het ei en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout

Snij de mozzarella in plakjes

Neem een vuurvaste schaal en schep de helft van de tomatensaus in de schaal. Giet hierop de pasta. Schep de ricotta-mengeling op de pasta en verdeel goed. Leg hierop de mozzarella

Schep de rest van de tomatensaus op de mozzarella. Werk af met de geraspte mozzarella en de rest van de parmezaan

Zet de schotel 20-25 minuutjes in de oven tot de kaas begint te bruinen en de saus pruttelt

Bron

http://koken.vtm.be/recept/schelpjespasta-uit-de-oven-met-ricotta

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten