Gevulde varkenshaas in spek

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-05-2013

Varkenshaas gevuld met zongedroogde tomaten en omwikkeld met spek.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1-2 theelepels gedroogde tijm
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels tapenade rode peper (potje) of rode pesto
  • 2 varkenshaasjes (reken 150 gram per persoon)
  • 200 gram ontbijtspek
  • 5-7 eetlepels droge witte wijn of sherry
  • 400 ml groente- of gevogelte fond
  • 1 theelepel maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, ovenschaal

Voorbereiding


  • Pel en snipper de sjalotten en de knoflookteen.
  • Snijd de zongedroogde tomaten zeer fijn.
  • Meng de sjalotjes, knoflook, zongedroogde tomaten, tijm, geraspte citroenschil en de tapenade.
  • Verwarm de oven voor: elektrisch 175 graden, hetelucht 150 graden, gas stand 2).
  • Steek met een dun mes een gat in de lengte van de varkenhaasjes. Maak het gat met de steel van een pollepel iets wijder.
  • Vul met behulp van lepels en de achterkant van de pollepel via beide zijden het gat met het tomatenmengsel.
  • Prik de uiteinden eventueel dicht met houten prikkers.
  • Omwikkel het vlees strak met het ontbijtspek.

Bereidingswijze


  • Verhit olie of boter in een pan en bak er het vlees rondom op hoog vuur.
  • Leg het vlees in een ingevette ovenschaal. Bewaar het braadvet!
  • Bak de varkenshaasjes 25-30 minuten in de oven (tot een kerntemperatuur van ca. 63 graden).
  • Blus het bakvet af met de witte wijn en de fond.
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten inkoken.
  • Roer de maizena glad met wat koud water. Roer de maizena door de kokende saus en laat ongeveer een minuut op laag vuur koken.
  • Houd de saus warm.

Bron

Eigen variant op Koken & Genieten, april 2013, pagina 13

Serveertip

Snijd het varkensvlees in plakken en serveer het met de saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten