Babi ketjap (met speklapjes)

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2013

Heerlijk babi ketjap met speklapjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr rijst
2 el olie
500 gr speklapjes
2 tenen knoflook, plakjes
zout
peper
1 grote ui
1,5 tl djahé (gemberpoeder)
3 el suiker
5 el zoete ketjap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snij de speklapjes in kleine blokjes of reepjes.

2. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook. Voeg de speklapjes toe en breng op smaak met zout en peper.

3. Wanneer dit gaar is, voeg de versnipperde ui, djahé, suiker en ketjap toe. Dit geheel op een laag vuur 10 min. laten sudderen.

Dit gerecht is zwart van kleur, zoet van smaak en olieachtig.

Serveer met rijst.

Bron

eigen recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten