Bifteki (Griekse gehaktballen)

  • Grieks, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Bifteki (Griekse gehaktballen)

    Bifteki (Griekse gehaktballen)

    Bifteki (Griekse gehaktballen)

Wat is er nu en helemaal met warm weer lekkerder dan een sappig, krokant en supermals Grieks balletje zoals je ze bij de Griek krijgt in je Acropolis of Zorba schotel? Deze smaken precies zo ! Wij hadden hier een Griekse eet orgie, nou daar mag Bifteki dus niet in ontbreken. Ze doen het ook uitstekend op een buffet of borrelhapje. Als je in je eigen tuin of op je balkon de genoemde kruiden vers hebt, gebruik die dan, dan zijn ze nog veel lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
500 gr gehakt HOH
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
2 eieren
3 e paneermeel
1 t oregano
1 t majoraan
1 t rozemarijn
1 t munt
1 t paprikapoeder
Zeezout
Zwarte peper
100 gr feta (verkruimeld)
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 356,65 kcal
Koolhydraten 5,00 g
Eiwitten 25,38 g
Vetten 25,91 g
Benodigdheden
Pan/grillpan of barbecue

Bereidingswijze

Gehakt op kamertemperatuur laten komen, dat verwerkt makkelijker. Doe alles in een roestvrij stalen kom en meng het goed door elkaar, ik doe het met de staafmixer, dat mengt goed en krijg je een gelijke massa. Draai er met je hand dan balletjes van, stuk of 8,9 en niet te groot, geen joekels. Leg ze in een schaal, dek af met plastic folie en laat ongeveer 20 minuten in de koelkast opstijven. Doe goede olijfolie in een pan en braad ze snel rondom bruin. Of prik er een aantal op natte satéprikkers en leg ze besprenkeld met olijfolie op de grill of barbecue. Nu heb je overheerlijke malse, krokante Griekse balletjes.

Serveertip

Lekker in een Griekse schotel of als borrelhapje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten