Parelcouscous met courgette

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-05-2013
  • Parelcouscous met courgette

    Parelcouscous met courgette

    Parelcouscous met courgette

Parelcouscous of Israelische couscous. Gemaakt van tarwe.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje parelcouscous (200 g, Al`Fez)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 zak peultjes (200 g)
2 courgettes
1 potje zongedroogde tomaten (295 g), uitgelekt en in de lengte gehalveerd
1 bakje munt (15 g), blaadjes fijngesneden
2 el rodewijnazijn
1 potje gegrilde groene olijven (280 g)
1 pakje witte kaasblokjes (200 g)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 760,98 kcal
Koolhydraten 92,48 g
Eiwitten 29,05 g
Vetten 26,79 g
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

1. Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af.
2. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, tomaten, munt en azijn toe. Meng de peultjes en olijven met 2 el olie uit het potje door de couscous. Verkruimel de witte kaasblokjes erboven en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper.

Bron

Allerhande

Serveertip

U kunt ook 300 g gewone couscous gebruiken. Van parelcouscous gebruik je minder, omdat dit meer vocht opneemt. Schenk 325 ml kokend water over de couscous in een ruime kom en schep de tomatenpuree erdoor. Dek af en laat 10 min. staan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten