Bacalhau a bras

  • Portugees,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2013

Zeer gezonde visschotel met een Portugese invloed.
Het origineel is met stokvis, gedroogde vis, maar in Nederland is dat vaak niet verkrijgbaar en de verse variant is een goed alternatief.
Erg makkelijk te maken en is van te voren te bereiden en kan zo op het vuur worden gezet of in de oven.
Dit gerecht is ook aangepast aan de Nederlandse keuken en smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo verse kabeljauwfilet
3 á 4 aardappelen middelgroot
2 uien, middelgroot
3 tenen knoflook
1 groene paprika
5 á 6 tomaten middelgroot, gepeld
visbouillon, ongeveer 0,5 liter
3 bosuitjes
1 á 2 spaanse pepers
olijfolie, ongeveer 200 ml.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan met dikke bodem

Voorbereiding

De kabeljauwfilet ontdoen van graten en in grove stukken snijden.
Aardappelen schillen en in niet te dunne schijven snijden.
Uien pellen en in stukken snijden, paprika in reepjes snijden, knoflook pellen en snipperen, tomaten 2 minuten in heet water dompelen, laten schrikken in koud water zodat ze makkelijk gepeld kunnen worden, ook in stukken snijden.
Pepers met of zonder zaadjes zeer fijn snijden .
Bosuitjes wassen en in ringetjes snijden.

Bereidingswijze

Doe een kopje olijfolie in de grote pan en leg in 2 lagen de ingrediënten afwisselend in de pan.
Dus eerst de helft van de aardappelen, vis, tomaten, knoflook, pepers, uien en paprika.
Strooi dan lekker wat grof zeezout, vers gemalen peper erover.
Dan de tweede laag als hiervoor beschreven.
Giet hierover de visbouillon zodat de massa voor ongeveer driekwart onder staat.
Laat zachtjes aan de kook komen en laat dan met de deksel erop ongeveer 20 minuten rustig sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.
Strooi na 15 minuten de bosuitjes erover.
Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid.
Oven voorverwarmen op 200 graden, 30 minuten op 200 gr. daarna 30 minuten op 150 gr.

Serveertip

Lekker met stokbrood of een ander scheurbroodje.
Op het bord nog even verse peper en grof zeezout erover malen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

al avatar
al

Doorsturen

Home Recepten