Lekker zoet: Kipschotel met gebakken banaan en rozijnen

  • Caribisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-05-2013

Lekker tropisch kipgerecht uit de Caribische keuken. De alcohol van de rum verdampt, dus kan voor kids geen kwaad, alleen de smaak ervan blijft over....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr bospeentjes (geschrapt, evt in lengte gehalveerd)
4 rijpe (bak-)bananen (gepeld en in de lengte gehalveerd)
2 el ketjap manis
2 el honing
1 tl sambal oelek
3 el zonnebloemolie
500 gr kipfilet (in smalle reepjes)
150 gr peultjes (evt gerangd)
1 klein blikje maiskorrels (uitgelekt)
50 gr rozijnen (10 min geweld in 4 el - donkere - rum, bv Captain Morgain)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, snijplank, scherp mes, bakplaat

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200grC.

Blancheer de wortel een paar minuten en spoel koud af.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200grC.

Meng de ketjap, honing en de sambal en bestrijk de bananenhelften hiermee. Leg ze op de bakplaat en bak in het midden van de oven in ca 10 minuten goudbruin. Haal ze eruit.

Verhit de olie in de wok en roerbak de kipreepjes 5 minuten. Schep de peultjes en wortelreepjes erdoor en wok nog een minuut of 5 mee. Meng er dan de maiskorrels en rozijnen met het vocht door. Laat nog 1 minuutje even goed doorwarmen zodat de alcohol verdampt en de schotel kan op tafel. Eet smakelijk!!!

Bron

Boodschappen, wel ietsje aangepast

Serveertip

Serveer de gebakken bananen op de kipschotel en serveer het met drooggekookte (Surinaamse) rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten