Kip met kaas en mosterd-roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2013

Heerlijke kip in een lekker sausje van kaas, mosterd en room

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippebouten
40gr boter
1 sjalotje
1 dl droge witte wijn
2 dl. kippebouillon
2 theel. mosterd
4 eetl. crème fraîche
60 gr. geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi de bouten met peper en zout. Braad ze in de boter goudbruin. Voeg de sjalot in snippers gesneden toe en laat ze even mee stomen. Voeg de wijn en de bouillon toe en laat 30 tot 40 minute op het vuur staan garen. Verwarm de oven op 200C. Haal de kippebouten uit de pan en doe ze in een ovenschaal. Kook het vocht tot de helft in. Giet de inhoud door een fijne zeef in een saucepan. Voeg moesterd, crème fraîche en helft van de kaas toe. Laat dit even pruttelen en giet de saus over de kippebouten. Strooi de rest van de kaas erover.

Bereidingswijze

Doe de schaal ca. 10 minute in de oven.

Bron

weet ik niet meer

Serveertip

Serveer met broccoli en tagliatelli

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten