Krokante kip uit de oven

  • Europees,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2013
  • Krokante kip uit de oven

    Krokante kip uit de oven

    Krokante kip uit de oven

  • Krokante kip uit de oven

    Krokante kip uit de oven

    Krokante kip uit de oven

Het gerecht is van Jamie Oliver (Dinner`s) buiten dat het een heel smakelijk en makkelijk gerecht is het mooie ervan dat de receptuur, qua ingrediënten en hoeveelheden, niet zo scherp luistert . Daardoor is het makkelijk aan te passen aan je eigen smaak of aan de spullen die je in huis hebt. Bovendien ruikt het al heerlijk door het huis als het nog in de oven staat en daar wordt iedereen blij van en helemaal top om buiten inde zomer op tafel te zetten! Onderstaand de receptuur zoals ik heb aangepast en meestal maak. Voor het originele recept verwijs ik naar het boek van de Britse chef.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tot 6 kippenbouten van goede kwaliteit
1 grote ui
½ Spaanse peper
Ca. vijf tenen knoflook
4 a 5 rijpe tomaten
Flink hand vol cherrytomaten
Pot witte bonen of kikkererwten of voorgekookte Parijse aardappeltjes
Bosje verse basilicum
Peper / zout / Provençaalse kruiden / olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 874,10 kcal
Koolhydraten 19,58 g
Eiwitten 115,05 g
Vetten 35,33 g
Benodigdheden
grote braadslee

Voorbereiding

Wrijf de kipstukken in met olijfolie en kruid deze naar smaak met peper / zout en Provençaalse kruiden en leg deze in de braadslee. Verdeel alle (nog niet de basilicum) gesneden ingrediënten en de eventuele bonen / aardappeltjes s over en tussen de kipstukken en plaats de braadslee in midden van de oven.

Bereidingswijze

Haal na ca. 20 minuten de braadslee uit de oven draai de kipstukken om en plaats nog gedurende ca. 20 minuten de braadslee terug in de oven en zet indien mogelijk de `hete luchtstand` aan. Verdeel vijf minuten voor het opdienen de grof gehakte basilicum over het gerecht.

Bron

Jamie Oliver boek Dinner`s

Serveertip

Met salade, brood, pasta en natuurlijk een makkelijke wijn naar keuze

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RFB avatar
RFB

Doorsturen

Home Recepten