Aspergecremesoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2013
  • Aspergecremesoep

    Aspergecremesoep

    Aspergecremesoep

Heerlijke zachtromige soep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g witte asperges
1 mespunt suiker
1 mespunt zout
80 g uien, in blokjes
20 g boter
2 el bloem
5 cl melk
1 liter aspergefond
5 cl room
2 eigeel
1 el bieslookrolletjes
zout
witte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Asperges van boven naar beneden schillen en in zout water beetgaar koken.
Uit het water halen in stukken snijden en wegzetten.

Bereidingswijze

In hetzelfde water van de schillen en afgesneden stukjes een aspergefond koken.
De uienblokjes in boter glazig bakken, met bloem bestuiven, koude melk bijgieten en glad roeren.
Daarna de aspergefond toevoegen en aan de kook brengen.
Circa 4 tot 6 minuten laten koken, met zout en peper kruiden en wegzetten (niet meer laten koken)
Nu de 2 eigelen door de room roeren, door de soep mengen en de aspergestukjes toevoegen.

Bron

ZDF Volle Kanne

Serveertip

In diepe borden serveren en met bieslook bestrooien.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 12-08-2013

Wat kervel is lekker maar ook wat dragon is heel lekker bij asperges(soep). Lieve groet Cecile

miekemaria avatar
miekemaria 12-08-2013

wat vers gesneden kervel erdoor is ook erg lekker!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten