VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

  • VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

    VARKENTJES IN DE MODDER TAART

Superleuke en lekkere chocoladetaart. Niet moeilijk om te maken en succes verzekerd!:-)

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
- Een biscuit van 20 cm (zelf bakken, of te koop in sommige taartwinkels)
- 2x grote reep melkchocola van 200gr
- 250 ml slagroom
- Vulling naar keuze voor de taart ( bijv. laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom, of botercrème)
- 3x een 5 pak KitKat
- 1 pakje (250 gr)lichtroze marsepein
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 476,54 kcal
Koolhydraten 55,24 g
Eiwitten 6,23 g
Vetten 25,20 g
Benodigdheden
- Taartzaag of groot mes
- Satéprikker (voor de oogjes van het varkentje)
- Lint
- Plat bord of plank om de taart op te zetten

Voorbereiding

Van te voren van de marsepein alvast de varkentjes maken.

Bereidingswijze

Doe de slagroom in een pannetje en zet op laag vuur.
Blijven roeren tot het net niet kookt.
Ondertussen de reep chocola in blokjes breken.
Als de slagroom bijna kookt het vuur uit en in gedeeltes de blokjes chocola erdoor roeren.
Goed roeren tot je een gladde massa hebt.
Dit af laten koelen en dikker laten worden. Wel af en toe roeren. (dit duurt wel een poosje)

Ondertussen je biscuit in 2 lagen snijden en je taart vullen met de vulling naar keuze.

Hou de taart voorlopig nog even op een broodplank of andere ondergrond wat makkelijk rondgedraaid kan worden, want de zijkanten afsmeren wordt een lekkere kliederboel. :-)
Breek alvast de kitkats in 2-en en leg ze klaar.
Als het chocolademengsel ongeveer zo dik is als vla, kun je de zijkanten ermee gaan insmeren. Gebruik een spatel of de achterkant van een mes.

Als je de taart rondom hebt ingesmeerd ga je de kitkats ertegenaan plakken.
Dit is een lastig klusje, de kitkats blijven nog niet genoeg plakken en vallen dus af en toe om. Zet ze dan een heel klein beetje schuin zodat ze tegen de taart aanleunen.
Als ze er allemaal omheen zitten, doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht.

Als de rest van het chocomengsel nog net vloeibaar is, giet je dit bovenop de taart.
Let op: Als het nog te dun is, gaat het door de kitkats heenlopen!

Vervolgens zet je de varkentjes in de nog zachte chocolade en zet in de koelkast.

Bron

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.194818147326562.50634.193758447432532&type=3

Serveertip

Na een uurtje kun je de taart op een mooi bord zetten en serveren.
Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

anne_kirsten avatar
anne_kirsten

Doorsturen

Home Recepten