Sambal badjak

  • Aziatisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2013
  • Sambal badjak

    Sambal badjak

    Sambal badjak

,

Deel dit recept

Ingrediënten
11 rode pepers
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
7 kemirinoten
2 cm gemberwortel
1 stengel sereh
2 salambladeren
2 cm laos
180 ml sojaolie
2 el bruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer,vijzel

Bereidingswijze

Snijd de pepers in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalotten.
Vijzel de kemirinoten. Pureer de pepers, knoflook, sjalotten en de kemirinoten met een staafmixer tot een puree.
Schil en halveer de gember. Kneus de stengel sereh en het salamblad.
Verhit een scheut olie in de wok en fruit de gevijzelde puree, gember, sereh en salamblad circa 2 minuten.
Voeg de suiker toe en gaar de sambal al roerende in circa 3 minuten.
Laat de sambal afkoelen en verwijder voor gebruik de gember, sereh en salamblad.

Bron

24 kitchen Danny Janssen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten