1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Sambal badjak

Sambal badjak

  • Aziatisch, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2013

Ingrediënten


11 rode pepers
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
7 kemirinoten
2 cm gemberwortel
1 stengel sereh
2 salambladeren
2 cm laos
180 ml sojaolie
2 el bruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Staafmixer,vijzel


Sambal badjak
Sambal badjak

,

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de pepers in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalotten.
Vijzel de kemirinoten. Pureer de pepers, knoflook, sjalotten en de kemirinoten met een staafmixer tot een puree.
Schil en halveer de gember. Kneus de stengel sereh en het salamblad.
Verhit een scheut olie in de wok en fruit de gevijzelde puree, gember, sereh en salamblad circa 2 minuten.
Voeg de suiker toe en gaar de sambal al roerende in circa 3 minuten.
Laat de sambal afkoelen en verwijder voor gebruik de gember, sereh en salamblad.

Bron

24 kitchen Danny Janssen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top