Chinese soep (zoals van de afhaal!)

  • Chinees, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-05-2013
  • Chinese soep (zoals van de afhaal!)

    Chinese soep (zoals van de afhaal!)

    Chinese soep (zoals van de afhaal!)

Deze komt echt knap dicht in de buurt bij die van de ekte Chinees vond ik zelf!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
liter water
kippenbouillonblokje
+- 500g blik/pak gezeefde tomaten
kippenbout/kipfilet/vleesvervanger
ui
3 teentjes knoflook
1 el suiker
4 el ketjap
2 el azijn
1 el sambal
2 tl gemberpoeder
maizena.
Evt. bosuitje, wat mihoen, tomatenpuree, citroengras.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng 1 liter water met de kip, het bouillonblokje, het gesneden uitje en de geperste knoflook aan de kook. Laat dit ongeveer een uurtje zo staan tot de kip goed gaar is. Dan haal je alle ingrediënten uit de bouillon en zet deze even apart. Snijd het vlees alvast in stukjes. Ondertussen voeg je de gezeefde tomaten, suiker, ketjap, azijn, sambal en gemberpoeder toe aan de bouillon. Ik heb vooral gedaan hoe ik het lekker vond dus gebruik je liever meer of minder van iets, moet je dat natuurlijk vooral doen. Als je trouwens citroengras of zoals ik tomatenpuree toevoegt, now is the time ;) Breng geheel weer aan de kook. Dan roer je heel voorzichtig de maizena door de soep, ik kreeg namelijk klonten dus vorsicht! Ik denk trouwens dat ik de soep op dit punt de volgende keer ga pureren. Dan voeg je de groentes, gesneden kip en wanneer je dat gebruikt mihoen toe en laat het nog 20 minuutjes zachtjes doorkoken. Tast toe!

Bron

http://cluelessculinary.blogspot.com

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 22-05-2013

Klinkt goed. Tip voor je maizena-klontjes: eerst oplossen in beetje koud vocht, dan toevoegen aan soep en dan pas aan de (zachte) kook brengen. Groet, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten