Griekse gehakspiesjes met feta kern en tomatenrijst

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Griekse gehakspiesjes met feta kern en tomatenrijst

    Griekse gehakspiesjes met feta kern en tomatenrijst

    Griekse gehakspiesjes met feta kern en tomatenrijst

  • Griekse gehakspiesjes met feta kern en tomatenrijst

    Griekse gehakspiesjes met feta kern en tomatenrijst

    Griekse gehakspiesjes met feta kern en tomatenrijst

Ik moest even denken om wat lichts en zomers op tafel te kunnen zetten en dat is heel goed gelukt. Balletjes op de spies met feta vulling en tomatenrijst. Leuk qua presentatie en erg lekker. De balletjes op de spiesjes lijken qua smaak veel op kebab, maar hebben een romige vulling. Ik heb nog niet geprobeerd op de barbecue, maar dat zal best kunnen denk ik. Van de houtskoolgrill worden ze alleen maar lekkerder. Iedereen straks een lekkere warme zomer gewenst met veel smulplezier.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr gehakt HOH
1 snee witbrood (zonder korst)
1 ui (gesnipperd)
1 ei
Zeezout
1 t paprikapoeder
Zwarte peper
Handje verse koriander
2 t munt
1 t rozemarijn`
100 gr feta kaas
1 e roomboter
1 e olijfolie
200 gr witte basmatirijst
1 verpakking gezeefde tomaten
400 ml runder- of kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grill of pan

Bereidingswijze


Neem de gehakt, laat op kamertemperatuur komen, voeg ei en brood, zout, peper en alle andere specerijen en kruiden toe en kneed dit goed door elkaar. Feta in kleine blokjes snijden. Maak dan ongeveer 18 plakjes gehakt (plat dus). Leg in het midden wat feta kaas en rol er nu heel stevig balletjes van. Doe ze in een schaal en laat ze afgedekt opstijven in de koelkast. Prik dan 2-3 balletjes op een houten saté prikker. Verwarm boter en olijfolie in een pan, grillpan mag ook, en bak ze om en om in ongeveer 6 minuten bruin en gaar.
Bouillon in een kookpan, aan de kook brengen, rijst koken. Afgieten en gezeefde tomaten toevoegen. Nu krijgt het een mooie rode kleur. Breng verder op smaak met wat zout en peper. Rijst in een vorm doen (kop of beker) en omdraaien op een bord. Hete spiesjes ernaast leggen en dan lekker Grieks smullen. Heel leuk zomers recept, lijkt veel op kebabs met dien verstande dat deze een romige feta vulling hebben. Uiteraard eet je hier een verse Griekse salade bij ! Kooktip: neem ook eens half rund, half lamsgehakt.

Serveertip

Drink Retsina !

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten