Mediterrane groenteschotel uit de oven

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2013
  • Mediterrane groenteschotel uit de oven

    Mediterrane groenteschotel uit de oven

    Mediterrane groenteschotel uit de oven

  • Mediterrane groenteschotel uit de oven

    Mediterrane groenteschotel uit de oven

    Mediterrane groenteschotel uit de oven

Dit is echt heel lekker die Mediterrane geroosterde groente uit de oven. Precies zoals ik ze kreeg vroeger op vakantie aan de Franse of Italiaanse Rivièra. Eet hier vis bij zoals gestoofde Zeebaars, Kabeljauw of Roodbaardfilet uit de oven. Of haal bij de visboer wat verse Dorades. Wat zout, peper, citroensap en peterselie op de vis, olijfolie erop, inpakken in aluminiumfolie en 12-15 minuten laten meegaren in de oven. Dit zijn feestmaaltijden om je vingers bij af te likken en het is allemaal vers en hartstikke gezond.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 courgettes
1 grote rode paprika (blokjes)
2 teentjes knoflook (gesperst)
1 bakje champignons (250 gr)
350 gr cherrytomaten (gehalveerd)
16 groene olijven (zonder pit)
250 gr feta kaas
1 e verse basilicum
1 e provencaalse kruiden
¼ l droge witte franse wijn (elzas)
Zeezout
Zwarte peper
2 uien (halve ringen)
1 verpakking gezeefde tomaten
4 e olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 471,82 kcal
Koolhydraten 22,61 g
Eiwitten 16,61 g
Vetten 28,89 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Courgettes wassen en in plakjes snijden. Beetje zout en peper op de plakjes doen. Paprika in blokjes snijden. Dit allemaal in een ovenschaal leggen. Geperste knoflook toevoegen, uien en de gehalveerde champignons erbij, goed zout en peper, feta blokjes toevoegen en de kruiden verdelen. Nu gezeefde tomaten en de wijn toevoegen. Tenslotte afdekken met de gehalveerde cherry tomaatjes met het snijvlak boven. Besprenkel die met olijfolie, peper erover en zet de ovenschaal met inhoud nu 20-25 minuten in een voorverwarmde oven zodat de groente mooi kan roosteren. Daarna over de borden verdelen. Vis toevoegen (zie intro) en vers stokbrood erbij geven. Drink er een mooi glas rode wijn bij zoals een côtes du Rhone of côtes de Roussilion. Smullen ! Dit is verschrikkelijk lekker.

Serveertip

Lekker met verse vis

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nelise1 avatar
nelise1 07-08-2013

Idd een heerlijk gerecht. Ik heb er pasta bij geserveerd. Vandaag het restje op brood gedaan, een lekkere lunch.

h_buizer avatar
h_buizer 27-05-2013

JA, lijkt me lekker en eenvoudig...Dit past bij ons...O...EN gezond!! Dus nam het meer, bedankt weer Alex. Groetjes van Henny

Fressnapf avatar
Fressnapf 23-05-2013

Probeer het eens op 180 graden, lukt altijd ! Smakelijk en ja dit is heel erg verslavend lekker, zeker bij de vis.

Eve58 avatar
Eve58 23-05-2013

ziet er heerlijk uit! oven op 160 a 170 graden?

Cecileg avatar
Cecileg 22-05-2013

Dit ziet er verschrikkelijk lekker uit, en die vis daar word ik ook blij van. Bedankt Alex!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten