Pikante Scampi`s in knoflookboter
- Spaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
Scampi`s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze. Ook lekker met vers, warm, stokbrood. Het brood kun je in de saus deppen. Snel, makkelijk en vreselijk lekker dit gerechtje.
Ingrediënten 4 personen
400 gr gepelde scampi`s6 teentjes knoflook (geperst)
1 sjalot (fijngehakt)
Zeezout
Zwarte peper
3 e roomboter
Citroensap
3 e droge sherry
1 e gehakte verse peterselie
1 e gehakte verse dille
Benodigdheden
Wok
Bereidingswijze
Was de scampi`s en dep ze droog met keukenpapier. Laat de boter smelten in een pan (of wok) en fruit de knoflook en de sjalot. Voeg de scampi`s toe en (roer)bak ze in enkele minuten mooi gaar. Breng verder hoog op smaak met peper, zout en vers geperst citroensap. Tenslotte de sherry erover en de gehakte peterselie en dille erdoor. Goed mengen en gelijk warm serveren (eventueel met een partje citroen).
Serveertip
Lekker als Tapas of over de pasta!