Pikante Scampi`s in knoflookboter

  • Spaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-05-2013
  • Pikante Scampi`s in knoflookboter

    Pikante Scampi`s in knoflookboter

    Pikante Scampi`s in knoflookboter

  • Pikante Scampi`s in knoflookboter

    Pikante Scampi`s in knoflookboter

    Pikante Scampi`s in knoflookboter

Scampi`s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze. Ook lekker met vers, warm, stokbrood. Het brood kun je in de saus deppen. Snel, makkelijk en vreselijk lekker dit gerechtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr gepelde scampi`s
6 teentjes knoflook (geperst)
1 sjalot (fijngehakt)
Zeezout
Zwarte peper
3 e roomboter
Citroensap
3 e droge sherry
1 e gehakte verse peterselie
1 e gehakte verse dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Was de scampi`s en dep ze droog met keukenpapier. Laat de boter smelten in een pan (of wok) en fruit de knoflook en de sjalot. Voeg de scampi`s toe en (roer)bak ze in enkele minuten mooi gaar. Breng verder hoog op smaak met peper, zout en vers geperst citroensap. Tenslotte de sherry erover en de gehakte peterselie en dille erdoor. Goed mengen en gelijk warm serveren (eventueel met een partje citroen).

Serveertip

Lekker als Tapas of over de pasta!

Laatste reacties

mirjamjose avatar
mirjamjose 15-02-2014

Lijkt me heerlijk neem ik mee.

sarina7 avatar
sarina7 08-10-2013

Echt heerlijk en zó klaar!

HannyBl1 avatar
HannyBl1 22-06-2013

Hebben dit net op met Turks brood,heerlijk.Lekker het brood soppen in de boter,mmmm.Bedankt.

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 29-05-2013

Ga het vanavond maken,je hoort hoe het heeft gesmaakt.Groetjes Ineke

naus_marijke avatar
naus_marijke 27-05-2013

Lijkt mij zo ontzettend lekker en ik heb het bij mijn favorieten geplaatst! Bedankt voor het receptje! Groetjes en een fijne week gewenst, Marijke

alidada avatar
alidada 24-05-2013

Deze heb ik ook bewaard, bedankt Alex. Groetjes, Louise

ggiea avatar
ggiea 24-05-2013

Heerlijk, ik heb het opgeslagen. Groeten en bedankt, Agnes

Purrie avatar
Purrie 21-05-2013

hihi precies zoals ik ze maak maar dan met olijfolie... En de knoflookplakjes dan vlak voor het afblussen met sherry. Lekker !!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten