1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Pikante Scampi`s in knoflookboter

Pikante Scampi`s in knoflookboter

Door: Fressnapf

  • Spaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-05-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr gepelde scampi`s
6 teentjes knoflook (geperst)
1 sjalot (fijngehakt)
Zeezout
Zwarte peper
3 e roomboter
Citroensap
3 e droge sherry
1 e gehakte verse peterselie
1 e gehakte verse dille


Verder heb je nodig


Wok

Pikante scampi′s

in gekruide knoflookboter

in gekruide knoflookboter
Lekker Agnes !

gemaakt door ggiea

gemaakt door ggiea

Scampi`s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze. Ook lekker met vers, warm, stokbrood. Het brood kun je in de saus deppen. Snel, makkelijk en vreselijk lekker dit gerechtje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de scampi`s en dep ze droog met keukenpapier. Laat de boter smelten in een pan (of wok) en fruit de knoflook en de sjalot. Voeg de scampi`s toe en (roer)bak ze in enkele minuten mooi gaar. Breng verder hoog op smaak met peper, zout en vers geperst citroensap. Tenslotte de sherry erover en de gehakte peterselie en dille erdoor. Goed mengen en gelijk warm serveren (eventueel met een partje citroen).

Serveertip

Lekker als Tapas of over de pasta!



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top