Ooste en brocollirs rundvlees met oestersaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-05-2013

Dit is een heerlijk Oosters
gerecht met groenten en rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=300 gr.Broccoliroosjes
=400 gr.Rundereepjes.
=2 el Droge sherry.
=2 el Japanse sojasaus.
=3 el Sesamolie.
=1 Teen knoflook,geperst.
=2 cm verse Gemberwortel,

=33 Bosuitjes in stukken van
3 cm.= 3-4 el Oestersaus.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan:
Wok:

Bereidingswijze

*Stoom de broccoli in een
mandje boven een laag
kokend water afgedekt,in
10 min.beetgaar.
Meng het vlees met de sherry,
sojasaus en 1 el sesamolie en
laat het 5 min.staan.
*Verhit 2 el sesamolie in een
wok en bak de knoflook en
gember tot het gaat geuren.
Voeg vlees toe en roerbak
op hoog vuur tot het vocht
verdampt.
*Schep het op een bord.Bak de
bosuitjes in der wok en roer
de oestersaus erdoor.
Voeg het vlees toe en warm
alles goed door.Leg de
broccoli op borden en schep
het vlees ernaast.
Lerkker met rijst of mie.

Bron

©

Serveertip

WIJNADVIES:Volle witte wijn
zoals Hoop Huis Chenin Blanc

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten