Pesto
- Italiaans, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 20-05-2013
Kun je met verschillende ingrediënten maken. De basis is meestal de olijfolie.
Ingrediënten 1 persoon
Pesto1bosje Basilicum
6 teentjes Knoflook
2 el pijnboompitten
3 el geraspte kaas of 6 el geraspte kaas
150 ml Olijfolie of 100 ml Olijfolie de tweede variant is wat dikker en smaakt wat beter
Benodigdheden
StaafmixerBereidingswijze
Alles in etappes eronder mixen is veel beter voor de staafmixer. Doe de olijfolie in een hoge beker. Pluk de basilicum en doe deze samen met de geraspte kaas bij de olijfolie en pureer dit met de staafmixer tot een smeuïge massa dan de knoflook, geschild in stukjes erbij. Is alles een mooie dikke massa dan da als laatste pijnboompitjes eronder en de pesto is klaar.
Bron
Ander website
Serveertip
Als je minder pesto nodig hebt is 1/2 bosje basilicum met 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel geraspte kaas, 75 ml olijfolie en 3 teentjes knoflook ongeveer gelijk aan 2 flinke eetlepels.
Zo kunt het restje, met een deksel erop, nog een tijdje bewaren in de ijskast. Maar kunt het ook in plasticfolie verpakken er een rol van maken. De uit einde dicht draaien, voorzien van etiket en in boterhamzakje doen en bewaren in de diepvries. Net zolang totdat je het nodig hebt. Snij dan met 'n (brood))mes de benodigde hoeveelheid af en de rest weer bewaren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties