Pesto

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-05-2013
  • Pesto

    Pesto

    Pesto

Kun je met verschillende ingrediënten maken. De basis is meestal de olijfolie.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Pesto

1bosje Basilicum
6 teentjes Knoflook
2 el pijnboompitten
3 el geraspte kaas of 6 el geraspte kaas
150 ml Olijfolie of 100 ml Olijfolie de tweede variant is wat dikker en smaakt wat beter

 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Alles in etappes eronder mixen is veel beter voor de staafmixer. Doe de olijfolie in een hoge beker. Pluk de basilicum en doe deze samen met de geraspte kaas bij de olijfolie en pureer dit met de staafmixer tot een smeuïge massa dan de knoflook, geschild in stukjes erbij. Is alles een mooie dikke massa dan da als laatste pijnboompitjes eronder en de pesto is klaar.

Bron

Ander website

Serveertip

Als je minder pesto nodig hebt is 1/2 bosje basilicum met 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel geraspte kaas, 75 ml olijfolie en 3 teentjes knoflook ongeveer gelijk aan 2 flinke eetlepels.
Zo kunt het restje, met een deksel erop, nog een tijdje bewaren in de ijskast. Maar kunt het ook in plasticfolie verpakken er een rol van maken. De uit einde dicht draaien, voorzien van etiket en in boterhamzakje doen en bewaren in de diepvries. Net zolang totdat je het nodig hebt. Snij dan met 'n (brood))mes de benodigde hoeveelheid af en de rest weer bewaren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten