Pittige Indiase gamba`s met avocado raita

  • Indiaas, Borrelhapje
  • 10-20 min.

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Avocado raita
1 ui
0.5 bosje koriander
2 avocado′s
1 tl komijnpoeder
1 limoen

Pittige Indiase gamba`s
20 gamba′s
1 rode peper
0.5 tl cayennepeper
1 el komijnpoeder
0.5 mosterdzaad
1 scheutje olijfolie
2 teentjes knoflook
0.5 el kerriepoeder
1 tomaat
250 g yoghurt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de naanbroden in circa 12 minuten af.

Bereidingswijze

Avocado raita
Pel en snipper de ui. Pluk en hak de koriander. Maak de avocado schoon. Maal in het bakje van de staafmixer de avocado met de koriander, ui, komijnpoeder en rasp en sap van de limoen tot een puree. Roer de puree door de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Pittige Indiase gamba`s
Maak de gamba`s schoon, verwijder kop en pantser en het darmkanaal. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten (evt) en hak de peper fijn. Meng samen met de cayennepeper, kerriepoeder en de komijn met de gamba`s. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een wok en voeg de mosterdzaad toe tot ze gaan springen. Voeg de knoflook en vervolgens de gamba`s en bak circa 3 minuten rondom. Rasp de tomaat en strooi over de gamba`s.

Bron

24 kitchen danny Jansen

Serveertip

Lekker met naanbrood

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten