Zalmtaartje met koriander en mosterd

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2013
  • Zalmtaartje met koriander en mosterd

    Zalmtaartje met koriander en mosterd

    Zalmtaartje met koriander en mosterd

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram zalmfilet
200 milliliter hete visbouillon
2 vellen filodeeg, ontdooid
50 gram boter, gesmolten
100 gram gerookte zalm (Vismarine), in reepjes
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
1 theelepel mosterd
2 eetlepel gehakte verse koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvormpjes of taartvormpjes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze

Pocheer de zalmfilet 5-7 minuten in de hete visbouillon.
Laat goed uitlekken, dep droog
en verdeel in kleine stukjes. Snijd het deeg
in 8 vierkanten. Bestrijk de vierkantjes aan
beide kanten met boter en leg ze diagonaal
gestapeld in 4 holtes van de muffinvorm of
in de taartvormpjes. Bak de deegbodems
in circa 12 minuten lichtbruin en krokant
in het midden van de oven. Meng de gerookte
zalm en gepocheerde zalmfilet met
de ui, olie, mosterd en de helft van de koriander.
Wip de taartbodempjes uit de vormpjes,
verdeel het zalmmengsel erover en
garneer met de overige koriander.

Bron

boodschappen nr 6 2013

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten